Do Salona Traminec 2019 je še: 282 dni

Zdravilišče Radenci

Zaščitni znak  Zdravilišča Radenci so tri srca. Zgodba treh src se je začela daljnega leta 1833, ko je takrat študent medicine kasneje balneolog dr. Henn zaradi svoje srčne želje, da bi radensko slatino spoznali še drugi, novice o tej čudoviti vodi ponesel v svet. Zdravilišče Radenci se ponaša s kar štirimi naravnimi zdravilnimi dejavniki (mineralna in termalna voda, zdravilno blato in blago podnebjem z več kot 250 sončnimi dnevi na leto), na osnovi katerih temelji celovita zdraviliška ponudba z bogato 131-letno tradicijo. Poleg terapevtskih in preventivnih programov pa Center Corrium ponuja tudi bogat izbor wellness storitev, namenjenih sprostitvi in negi telesa. Zdravilišče Radenci je bilo eno prvih v Sloveniji, kjer so programe wellnessa dopolnili s ponudbo ayurvedskih postopkov. Za termalni oddih se v Zdravilišču Radenci razprostira 10 različno velikih in med seboj povezanih bazenov s termalno, mineralno in navadno ogrevano vodo. Gastronomske užitke v Pomurju je mogoče enačiti kar s poezijo. Zaklade kulinarične tradicije kot so: meso iz tünke, ajdovi krapci, koline z bujto repo, dödoli, kvasenica, prekmurska in prleška gibanica, büjraška malica na otoku ljubezni v Ižakovcih,… dodatno plemenitijo izvrstna bela vina in penine iz radgonsko kapelskega in jeruzalemskega vinorodnega okoliša. Zdravilišče Radenci se že več desetletij uspešno ukvarja tudi z organizacijo in pripravo kongresov, simpozijev, delovnih in učnih delavnic, izobraževanj, predstavitev, tiskovnih konferenc, poslovnih srečanj, poslovnih sprejemov s pogostitvijo, ter banketov, in sicer v vlogi hiše gostiteljice, v zadnjem času pa tudi v vlogi soorganizatorja.

 

Na Salonu Traminec se predstavljajo z dvema jedema:

Hladna jed:  Trdi sir s popečenim kruhom, domačim  čebulnim džemom in breskov chutney z zelenim poprom.

Topla jed: Zorjeno jelenje stegno z  omako balzamičnega kisa in šalotke, na dödolih z mlado solato in konjakovim dresingom  v hrustljavi skodelici.

 

Zdravilišče Radenci

http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/radenci/

Traminci

Traminci

Traminec se ponaša s svojo zlato rumeno barvo in izjemno aromatičnim okusom, vsebnost alkohola pa je nekoliko višja. Na salonu vas bo čakalo več kot 100 različnih vzorcev iz Slovenije in sveta.

Kulinarika

Kulinarika

Za spremljavo žlahtnosti tramincu, vas bodo na salonu pričakale izbrane slovenske kulinarične dobrote, ki jih bodo pripravili vrhunski slovenski kuharji. Čakala vas bo obilica nepozabnih okusov!

Glasba

Glasba

Na 7. Salonu Traminec boste uživali ob zimzelenih uspešnicah Vlada Kreslina in rockovskih spevih Sama Budne.


Salon traminec 2018 - Vse pravice pridržane | Sponzorji | Kontakt | Domov