Do Salona Traminec 2019 je še: -1379 dni

Gostilna Zorko

Gostilna v osrčju Prlekije s 35-letno tradicijo in številnimi priznanji. Velika ponudba izvrstno pripravljenih jedi in jedi po naročilu, hišne specialitete z obeh bregov reke Mure. Lahko sprejmemo večje skupine tudi do 140 ljudi. Družina Zorko smo znani tudi po odličnih konjih kasačih, s katerimi uspešno tekmujemo doma in v tujini.

Sicer tradicionalna gostilna, ki sta jo pred 35. leti odprla zakonca Zorko, je v zadnjih letih postala tudi priljubljeno prizorišče kulinaričnih večerov, kjer gostujejo največja slovenska kuharska imena. V začetku je bila to zelo klasična gostilna, kjer ponujajo, od bograča, ki je na jedilniku od prvega dne, do govedine s hrenom, govedine v bučnem olju, do mesa iz tunke. Pomemben del vsakdana pri njih so poleg dela v gostilni tudi konji. Njihova podoba je prisotna povsod, tudi v logotipu gostilne je konj. V zadnjih osmih letih, odkar ima glavno besedo mlajša generacija, v kuhinji poleg tradicionalne kuhinje, sledijo še bolj moderni kulinariki.

Največja sprememba so bili kulinarični večeri t.i. slowfooda z vinsko spremljavo in znanimi chefi. V tem okolišu je bila pred petimi leti to precejšnja redkost, zdaj pa je to stalnica.

Zeloradi pa naredijo domače jedina bolj moderen način. Imajo odlično prleško gibanico, ki je na turistično gastronomski prireditvi Prleška gibanica 2016  dobila nagrado za najboljšo prleško gibanico med tržnimi ponudniki.

 

Jedi na Salonu Traminec:
– Nabodalca s pisanim paradižnikom in mozzarello
– Paradižnikov burger
– Dimljene račja prsi na carpaccio paradižnika  z lanenim oljem in zelišči

 

Gostilna Zorko, Boreci 5h, Križevci pri Ljutomeru

www.gostilna-zorko.si

Traminci

Traminci

Traminec se ponaša s svojo zlato rumeno barvo in izjemno aromatičnim okusom, vsebnost alkohola pa je nekoliko višja. Na salonu vas bo čakalo več kot 100 različnih vzorcev iz Slovenije in sveta.

Kulinarika

Kulinarika

Za spremljavo žlahtnosti tramincu, vas bodo na salonu pričakale izbrane slovenske kulinarične dobrote, ki jih bodo pripravili vrhunski slovenski kuharji. Čakala vas bo obilica nepozabnih okusov!

Glasba

Glasba

Na 9. Salonu Traminec je naša ušesa razvajal Vlado Kreslin.


Salon traminec 2023 - Vse pravice pridržane | Sponzorji | Kontakt | Domov