Do Salona Traminec 2019 je še: -1489 dni

Gostilna ZORKO

Gostilna Zorko je družinska gostilna s tradicijo, ki je svoja vrata odprla leta 1981.

Takrat sta gostilno vodila oče Franc in mama Branka v veliko pomoč pa jima je bil najstarejši sin Branko, ki je še vedno zaposlen v gostilni kot natakar. Strmela sta k domačnosti, tradicionalnim jedem obeh bregov reke Mure in sevede k kvaliteti.

Leta 2010 je po očetovi smrti prevzel vodenje gostilne Dušan Zorko, ki se mu je pri vodenju pridružila žena Nina. Prenovili so del gostilne in pričeli s celotno rekonstrukcijo kuhinje. Odločila sta se, za razširitev ponudbe ter nov nivo gostilne. Tako ponujamo cateringe po celotni Sloveniji, prirejamo  kulinarične večere z različnimi top chefi, ponujamo vrhunski slow food. Vsakodnevno pa vas razvajamo s pestro ponudbo jedi sestavljenih iz domačih, svežih sestavin. Leta 2017 smo se udeležili tekmovanja za najboljšo prleško gibanico in osvojili 1. mesto. V letu 2018 smo prejeli priznanje ZLATA PONEV kar pomeni, da smo bili po mnenju glasovalcev izglasovani za najpopularnejšo gostilno v Pomurju .

 

V ekipo, ki šteje 12 članov se je lansko leto pridružil en iz med najboljših slovenskih kuharjev –  Andrej Kuhar. Še vedno jedini Slovenec, ki mu je uspelo, osvojiti, kar dve Michelinovi zvezdici. Tradicija ostaja, vabilo velja!

 

1. JED

Jelen & Pastinjak & Gobe v testeninskem ovoju

2. JED

Hrbet krškopoljskega prašiča & dušeno koničasto zelje & krompirjevi žganci

Traminci

Traminci

Traminec se ponaša s svojo zlato rumeno barvo in izjemno aromatičnim okusom, vsebnost alkohola pa je nekoliko višja. Na salonu vas bo čakalo več kot 100 različnih vzorcev iz Slovenije in sveta.

Kulinarika

Kulinarika

Za spremljavo žlahtnosti tramincu, vas bodo na salonu pričakale izbrane slovenske kulinarične dobrote, ki jih bodo pripravili vrhunski slovenski kuharji. Čakala vas bo obilica nepozabnih okusov!

Glasba

Glasba

Na 9. Salonu Traminec je naša ušesa razvajal Vlado Kreslin.


Salon traminec 2023 - Vse pravice pridržane | Sponzorji | Kontakt | Domov