Do Salona Traminec 2019 je še: -1489 dni

Oljarna Kocbek

V osrčju Slovenskih goric, natančneje v Stari Gori pri Svetem Juriju ob Ščavnici, stoji stara oljarna, v kateri za kakovostno bučno olje skrbi že tretja generacija oljarjev.

Oljarna Kocbek se ponaša z dolgoletno družinsko tradicijo predelave bučnega olja, ki se je začela leta 1929. Ded Alojz Kocbek je svoje znanje in izkušnje je prenašal iz roda v rod, vsaka generacija pa je dodala nekaj svojega. Izkušnje in zahteve trga so vzrok, da vam danes lahko nudimo najbolj čista, kakovostna in naravna bučna olja, narejena na stari – tradicionalni strojni opremi iz izbranih semen, ki jih za nas pridelajo lokalni kmetje in so dozorela na poljih še neokrnjene narave. 

 

Ker je dedek Alojz začrtal pravo pot, tudi danes nadaljujemo s tradicijo, ki nam omogoča izdelavo najboljših izdelkov, kar jih lahko naredimo. Še vedno uporabljamo mlin tako kot  leta 1929 in še vedno obdelujemo olje na isti način kot takrat. In to bomo ohranili za vedno.

 

Zaradi tradicije, znanja in strasti lahko najdete naše izdelke po vsem svetu. Od domačih kuhinj, do restavracij z Michelinovo zvezdico in tudi v restavraciji At.mosphere v Dubaju, ki je v 122. nadstropju stavbe Burj Kalifa najvišja restavracija na svetu.

 

Oljarna Kocbek,

Gorazd Kocbek s.p.

Stara Gora 1, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici

 

Degustacija: 

– ŠPBO (svetlo)

– ŠPBO  (temno)

– ŠPBO  (bio)

Traminci

Traminci

Traminec se ponaša s svojo zlato rumeno barvo in izjemno aromatičnim okusom, vsebnost alkohola pa je nekoliko višja. Na salonu vas bo čakalo več kot 100 različnih vzorcev iz Slovenije in sveta.

Kulinarika

Kulinarika

Za spremljavo žlahtnosti tramincu, vas bodo na salonu pričakale izbrane slovenske kulinarične dobrote, ki jih bodo pripravili vrhunski slovenski kuharji. Čakala vas bo obilica nepozabnih okusov!

Glasba

Glasba

Na 9. Salonu Traminec je naša ušesa razvajal Vlado Kreslin.


Salon traminec 2023 - Vse pravice pridržane | Sponzorji | Kontakt | Domov