Do Salona Traminec 2019 je še: -1489 dni

Nastopajoči 2013

Andrej Šifrer

Andrej ŠifrerNi lahko biti zvezda dvomilionskemu narodu. Če pa ta dva miljona spremljata pot glasbenika in poeta tako, kot to počno Slovenci z Andrejem Šifrerjem, se vse teorije zrušijo. Postal je dodaten družinski član in kot takega ga tudi jemljejo: z vsemi dobrimi in slabimi lastnostmi. Ta naveza traja že več kot dvajset let in nič ne kaže, da bi se kaj postavilo po robu  tej harmoniji.

Nobenemu posamezniku v zgodovini slovenske glasbe ni uspelo prodati čez štiristo tisoč plošč in kaset in nič ne kaže, da se bo pojavil podoben kaliber. Vse to govori v prid temu diplomiranemu pravniku, kitaristu, šaljivcu, ljubitelju življenja, popotniku, poetu, smejaču in sanjaču. (Vir: www.sifrer.com)

Andrej Šifrer bo 26. avgusta prepeval v čudoviti idili Negovskega gradu na 4. Salonu Traminec.

 

Vasko Atanasovski trio

Vasko AtanasovskiVasko Atanasovski je saksofonist in flavtist ter eden najbolj ustvarjalnih, vsestranskih slovenskih glasbenikov in skladateljev. Izvaja različne glasbene zvrsti: jazz, klasika, balkanska, rock. Do danes je izdal 10 albumov ter prejel veliko število nagrad. Je redni gost na Evropskih festivalih, nastopal pa je tudi na Kitajskem, Indiji, New Yorku. Njegove skladbe so našle pot tudi v svet gledališča.

Na salonu bo nastopil skupaj z dvema cenjenima glasbenikoma, Marjanom Saničem in Dejanom Lapanjo.

 

Milan Vincetič

Je slovenski pesnik in pisatelj iz Murske Sobote. Je urednik za liriko pri Sodobnosti ter urednik za literaturo pri reviji Mentor. Njegova literarna dela so pisana v slogu modernizma in postmodernizma, ki ga v svojih pesniških zbirkah upoveduje samosvoje. Poleg poezije piše tudi kratke zgodbe, romane in radijske igre. Izdal je dve knjigi pripovedi za otroke, kjer piše v knjižni slovenščini in v prekmurščini, da bi s tem oživil prekmursko književnost.

Svoje pesniške zbirke običajno razdeli v več ciklov. Zanimajo ga davni zgodovinski časi, v katerih se prepletata zgodovina in mit. Oživljanje minulega sveta upoveduje s preobrati od nežne h grobi govorici, od slikanja detaljov k širokim razgledom. V pesmih raziskuje zvok in išče nove pomene besed. (Vir: www.wikipedia.com)

 

Traminci

Traminci

Traminec se ponaša s svojo zlato rumeno barvo in izjemno aromatičnim okusom, vsebnost alkohola pa je nekoliko višja. Na salonu vas bo čakalo več kot 100 različnih vzorcev iz Slovenije in sveta.

Kulinarika

Kulinarika

Za spremljavo žlahtnosti tramincu, vas bodo na salonu pričakale izbrane slovenske kulinarične dobrote, ki jih bodo pripravili vrhunski slovenski kuharji. Čakala vas bo obilica nepozabnih okusov!

Glasba

Glasba

Na 9. Salonu Traminec je naša ušesa razvajal Vlado Kreslin.


Salon traminec 2023 - Vse pravice pridržane | Sponzorji | Kontakt | Domov