Do Salona Traminec 2019 je še: -1489 dni

Nastopajoči 2016

VLADO KRESLIN

Vlado Kreslin je bil rojen 29.11.1953 v Beltincih.
16079X2562 Z glasbo je začel kot bobnar v lokalnem  ansamblu Apollo leta 1970. Od takrat do leta ’80 je kot pevec nastopal z bendi Špirit group, Zodiac, Horizont, Sanje in Avantura. Leta 1980 je s skladbo Dan neskončnih sanj zmagal na Slovenski popevki. Kmalu po tem se je priključil bendu Martin Krpan, ki je l. 1991, po nastopu pred Bob Dylanom na ljubljanskem stadionu, razpadel.
Konec 80ih se je Kreslin pričel glasbeno družiti s starejšimi godci iz rojstnih Beltinec – Beltinško bando. Posvetil se je ljudski godbi in povzročil pravi preporod etno glasbe in njenega dojemanja na slovenskem. Vzporedno je ustvarjal z različnimi glasbeniki, predvsem z Mirom Tomassinijem.

 Z bendom Mali bogovi, ki je nastal v začetku 90-tih, in Beltinško bando, je Kreslin na odrih in nosilcih zvoka združil – in še združuje – včeraj in danes, lokalno in globalno. V Beltinški bandi deluje zdaj že druga in tretja generacija ljudskih muzikantov, najstarejši pa je Vladov oče, 88-letni Milan.
 Vlado pogosto sodeluje z mlajšimi slovenskimi in s priznanimi tujim glasbeniki (Allan Taylor,The Walkabouts, Rade Šerbedžija, Parni valjak, Siddharta, Hans Theessink, Vlatko Stefanovski, Chris Eckman, Damir Imamović, Dubliners, Antonella Ruggiero, Barcelona Klezmer and Gipsy Orchestra, Ferus Mustafov…), preskakuje glasbene in državne meje in ruši tabuje, kar je lepo opisal reški Novi list: “Vlado Kreslin nikdar ni dovolil, da meje na Rupi, Uni, Bregani in Drini postanejo tudi meje v njegovi glavi.”
Jutarnji list pa je zapisal: “Ko človek posluša Kreslinove pesmi, se mu zdi, da so folk, blues in rock izumili Slovenci. Seveda je to daleč od resnice, vendar je on tako dober, da so pesmi glasbeno univerzalne, pa vendar v duhu slovenske”.
Številne njegove pesmi so skoraj ponarodele, nekatere pa so postale navdih za romane, celovečerne filme in diplomske naloge. Je član Društva slovenskih pisateljev. 

SAMO BUDNA

13261X1012Ljutomerski glasbenik Samo Budna, ki je bil pred samostojnim ustvarjanjem dolga leta član skupine Posodi mi jürja, medtem ko ga danes mnogi poznajo kot dolgoletnega sodelavca Vlada Kreslina, se je lansko leto na Festivalu Godibodi predstavil z drugim samostojnim albumom Za nazaj in za naprej. Samo Budna, velik kritik sodobne družbe, opaža, da enim se zdi, da so visoko, še višje, da sam bog se jim klanja, jim nakloni poklon, spet drugim več ni za takšne perspektive in bi druge besede in drugačen ton.

Traminci

Traminci

Traminec se ponaša s svojo zlato rumeno barvo in izjemno aromatičnim okusom, vsebnost alkohola pa je nekoliko višja. Na salonu vas bo čakalo več kot 100 različnih vzorcev iz Slovenije in sveta.

Kulinarika

Kulinarika

Za spremljavo žlahtnosti tramincu, vas bodo na salonu pričakale izbrane slovenske kulinarične dobrote, ki jih bodo pripravili vrhunski slovenski kuharji. Čakala vas bo obilica nepozabnih okusov!

Glasba

Glasba

Na 9. Salonu Traminec je naša ušesa razvajal Vlado Kreslin.


Salon traminec 2023 - Vse pravice pridržane | Sponzorji | Kontakt | Domov