Do Salona Traminec 2019 je še: -1379 dni

Salon traminec 2010

Na obronkih Slovenskih goric je v ponedeljek, 23. avgusta 2010, svoja vrata prvič odprl Salon traminec 2010.

V idiličnem okolju prenovljenega Negovskega gradu so se zbrali ljubitelji žlahtne vinske kapljice; tisti, ki traminec že poznajo ter cenijo in tisti, ki se z njim sicer bolj poredko srečujejo. Organizatorji projekta Salon traminec – Hiša dišečega traminca Steyer, Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona (Kultprotur) ter medijska agencija Mediaspeed – so v goste povabili vinogradnike iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Italije. Ti so obiskovalcem in ljubiteljem vina predstavili več kot 60 vrst najbolj žlahtnih tramincev iz različnih vinorodnih okolišev.

Vino traminec, ki je s svojo značilno zlato rumeno barvo ter intenzivnim, aromatičnim okusom mnogokrat označeno kot vino za ženske ter sladice, so imeli obiskovalci tokrat priložnost spoznati še v drugi luči. To nadvse aromatično vinsko kapljico se da odlično kombinirati tudi k hrani, kar so dokazali vrhunski slovenski gostinci. Za spremljavo k vinu so poskrbeli člani elitne druščine najboljših kuharskih mojstrov Evrope, Jeunes Restaurateurs d’Europe: Tomaž Kavčič iz gostilne Pri Lojzetu na Dvorcu Zemono, Tanja in Damir Pintarič iz Gostilne Rajh ter Gašpar Čarman iz gostilne Pri Danilu.

Obiskovalci so se lahko sprehodili tudi po grajskih sobanah, poslušali zgodbe iz pestre preteklosti gradu ter iskali znamenito grajsko Apolonio. Legenda pravi, da Apolonia vsakemu, ki se je dotakne, prinese zdravje in ljubezen. V okviru dogodka Dnevi poezije in vina, ki poteka na Ptuju, so na grajskem dvorišču gostovali tuji in domači pesniki. Svojo poezijo so prebirali Kristina Hočevar iz Slovenije, Scott Jordan iz Kanade, Alvin Pang iz Singapurja ter Julian Tanase iz Romunije. Večer je zaokrožil in ob ognjenem spektaklu s svojo glasbo tudi zaključil Trio Tori.

Več kot 500 obiskovalcev prvega Salona traminec je dokazalo, da so tovrstni dogodki pravi magnet za druženje in spoznavanje tako različnih vin, kot lepot in ostalih dobrot Slovenije. Prav zato bo 22. avgust prihodnje leto ponovno rezerviran za ta dogodek, ki bo zagotovo postal tradicionalen.

Več fotografij s Salona Traminec 2010 si lahko pogledate na: http://mediaspeed.net/skupine/prikazi/4828-salon-traminec-2010

Traminci

Traminci

Traminec se ponaša s svojo zlato rumeno barvo in izjemno aromatičnim okusom, vsebnost alkohola pa je nekoliko višja. Na salonu vas bo čakalo več kot 100 različnih vzorcev iz Slovenije in sveta.

Kulinarika

Kulinarika

Za spremljavo žlahtnosti tramincu, vas bodo na salonu pričakale izbrane slovenske kulinarične dobrote, ki jih bodo pripravili vrhunski slovenski kuharji. Čakala vas bo obilica nepozabnih okusov!

Glasba

Glasba

Na 9. Salonu Traminec je naša ušesa razvajal Vlado Kreslin.


Salon traminec 2023 - Vse pravice pridržane | Sponzorji | Kontakt | Domov