Do Salona Traminec 2019 je še: -1379 dni

Salon traminec 2011

2. Salon Traminec privabil več kot 800 obiskovalcev.

Na gradu Negova pri Gornji Radgoni se je v ponedeljek, 22. avgusta 2011, zgodil 2. Salon Traminec. Druženje ob vinu, poeziji in glasbi je svoj vrhunec doseglo z nastopom Vlada Kreslina in Jerneja Dirnbeka ter Toneta Kregarja iz skupine Mi2.

Ljubitelji žlahtne vinske kapljice – letos se jih je na negovskem gradu zbralo več kot 800 – so imeli priložnost okušati kar 115 vrst tramincev iz Slovenije, Avstrije, Italije, Hrvaške in Francije. Za spremljavo žlahtnosti tramincu, ki se ponaša s svojo zlato barvo in izjemno aromatičnim okusom, so poskrbeli vrhunski slovenski kuharji, ki so pripravili izbrane štajersko-prekmurske dobrote. S svojimi kulinaričnimi umetninami so obiskovalce razvajali kuharji iz Hiše kulinarike Jezeršek, Šunkarne Kodila, restavracije Pri Florjanu, turistične kmetije Pri Alenki, domačije Firbas, podjetja Košaki, hotela Livada Prestige in restavracije Prestige (Terme 3000 Moravske Toplice), restavracije Rožmarin, restavracije »M« Šmid, Sirarne Cuš in Turizma Lendava. Umetniško – kulturni program sta s poezijo zacinila igralec Boris Ostan in pesnik Ivo Stropnik, za pravo mešanico poezije in glasbe pa poskrbela Jernej Dirnbek in Tone Kregar iz skupine Mi2.

Večer je s svojimi največjimi uspešnicami zaokrožil legendarni prekmurski glasbenik, Vlado Kreslin. Obiskovalci so se sprehodili tudi po sobanah prenovljenega negovskega gradu in poslušali zgodbe iz pestre preteklosti. S svojim obiskom je zbrane razveselila tudi Apolonija, rdečelasa potomka čarovnice iz Gornje Radgone ter s svojim dotikom delila zdravje in ljubezen.

Organizatorji dogodka – medijska agencija Mediaspeed, Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona (Kultprotur) in Steyer vina, so z zadovoljstvom ocenili, da je drugi Salon traminec presegel pricakovanja, saj so letos na gradu Negova gostili 40% več ljubiteljev vina, kulinarike in kulture kot lansko leto.

Preostale fotografije si lahko ogledate na: http://mediaspeed.net/skupine/prikazi/6422-salon-traminec-2011

Traminci

Traminci

Traminec se ponaša s svojo zlato rumeno barvo in izjemno aromatičnim okusom, vsebnost alkohola pa je nekoliko višja. Na salonu vas bo čakalo več kot 100 različnih vzorcev iz Slovenije in sveta.

Kulinarika

Kulinarika

Za spremljavo žlahtnosti tramincu, vas bodo na salonu pričakale izbrane slovenske kulinarične dobrote, ki jih bodo pripravili vrhunski slovenski kuharji. Čakala vas bo obilica nepozabnih okusov!

Glasba

Glasba

Na 9. Salonu Traminec je naša ušesa razvajal Vlado Kreslin.


Salon traminec 2023 - Vse pravice pridržane | Sponzorji | Kontakt | Domov