Do Salona Traminec 2019 je še: -1489 dni

Salon traminec 2012

Na gradu Negova pri Gornji Radgoni se je zgodil že 3. Salon Traminec.

Ob vinu, poeziji in glasbi se je na gradu Negova družilo okoli tisoč gostov. Prireditev je letos potekala z dobrodelnim pridihom, saj so organizatorji Salona traminec, Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona (Kultprotur), Mediaspeed in Steyer vina, Krajevni skupnosti Negova za nakup defibrilatorja podarili ček v vrednosti 1000 evrov.

Organizatorji dogodka so tudi letos poskrbeli, da je Salon Traminec ponudil široko paleto slovenskih in tujih tramincev v družbi vrhunske slovenske kulinarike, izvrstne glasbe, fotografske ter ognjene umetnosti. Tokrat je Salon Traminec obogatilo kar 115 različnih vrst tramincev, s katerimi so se predstavili priznani in ugledni vinarji iz Slovenije, Avstrije, Nemčije Francije, Italije in Hrvaške.

Odlično je bilo poskrbljeno tudi za kulinarično spremljavo vinski kapljici, saj se je s svojimi kulinaričnimi specialitetami predstavilo 13 gostincev: Hotel Livada Prestige Terme 3000 Moravske toplice, Thermana Laško, Hotel Habakuk Terme Maribor, Gostilna in Mini restavracija Rajh, Hiša kulinarike Jezeršek, Turistično društvo Lindau, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, Šunkarna Kodila, Domačija Firbas, Gostilna Vid, Japonska restavracija Miyabi, Turistična kmetija Pri Alenki in Mesarija Arvaj. Umetniško – kulturni program se je začel z nastopom Alenke Gotar, novo himno Salona Traminec pa je prebral njen avtor, Jernej Dirnbek, član skupine Mi2. Sledila je otvoritev razstave fotografij Iva Borka Zakleti grad, nastop pesnika Iva Frbežarja, dogajanje pa je vrhunec doseglo z nastopom skupine Balladero in dalmatinskega šarmerja Petra Graša.

Obiskovalci so se sprehodili tudi po sobanah prenovljenega negovskega gradu in poslušali zgodbe iz pestre preteklosti. S svojim obiskom je zbrane razveselila še Apolonija, rdečelasa potomka čarovnice iz Gornje Radgone ter s svojim dotikom delila zdravje in ljubezen. Tako kot vsa leta doslej je Salon Traminec s svojim obiskom počastila vrsta uglednih gostov, vse od predstavnikov gospodarstva in politike, športnikov in seveda vinarjev ter vinskih kraljic.

Organizatorji dogodka so z zadovoljstvom ocenili, da Salon Traminec vsako leto privabi vedno več ljubiteljev vina, kulinarike, kulture in prijetnega druženja na Gradu Negova ter tako uspešno izpolnjuje svoje poslanstvo: da lepote in dobrote, ki jih ponujata Pomurje ter Podravje, spoznavajo ljudje širom Slovenije in tujine.

 

 

Več fotografij s Salona Traminec 2012 si lahko pogledate na: http://mediaspeed.net/skupine/prikazi/7920-3-salon-traminec-2012.

Traminci

Traminci

Traminec se ponaša s svojo zlato rumeno barvo in izjemno aromatičnim okusom, vsebnost alkohola pa je nekoliko višja. Na salonu vas bo čakalo več kot 100 različnih vzorcev iz Slovenije in sveta.

Kulinarika

Kulinarika

Za spremljavo žlahtnosti tramincu, vas bodo na salonu pričakale izbrane slovenske kulinarične dobrote, ki jih bodo pripravili vrhunski slovenski kuharji. Čakala vas bo obilica nepozabnih okusov!

Glasba

Glasba

Na 9. Salonu Traminec je naša ušesa razvajal Vlado Kreslin.


Salon traminec 2023 - Vse pravice pridržane | Sponzorji | Kontakt | Domov