Do Salona Traminec 2019 je še: -1379 dni

Salon Traminec 2013

4. Salon Traminec z rekordnim obiskom

 

Muhastemu vremenu navkljub se je včeraj, v ponedeljek, 26. avgusta 2013, na gradu Negova zbrala množica ljubiteljev vina, kulinarike, poezije in glasbe. Salon Traminec je potekal že četrtič, bogat zabavni program in izbrani traminci ter kulinarika pa so tokrat pritegnili rekordno število obiskovalcev, na gradu se jih je družilo okoli 1500. Organizatorji – Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona (Kultprotur), Steyer vina in Mediaspeed, so dobrodelni prispevek letos podarili OŠ Negova. Ljubitelji izbrane vinske kapljice so med grajskimi zidovi lahko izbirali med kar 111 različnimi traminci.

Vse od suhih do sladkih, penin, bio in arhivskih vin iz Slovenije in tujine je bilo na voljo, zato je zagotovo prav vsak našel traminec po svojem okusu. Ob vrsti uglednih vinarjev iz Slovenije, je bila na letošnjem na Salonu Traminec tudi okrepljena zasedba iz tujine. Vinom iz Avstrije, Nemčije, Francije, Italije in Hrvaške, ki so se predstavljali že pretekla leta, so se pridružili še traminci iz Češke, Švice, Srbije in Madžarske. Novost na letošnjem dogodku je bila Mala šola vinskih okusov, kjer je enolog Danilo Steyer z izbranimi gosti iz tujine pojasnjeval osnove okušanja in poznavanja vin ter obiskovalcem odgovoril na vprašanja, kot so zakaj je traminec posebnež, ali je traminec vino za ženske, kako se izbere pravi kozarec za pravo vino, kako pokušamo vino, kako izbrati svoje vino in še kaj.

Za spremljavo žlahtnosti tramincu so obiskovalce na dogodku pričakale izbrane kulinarične dobrote, ki so jih pripravili vrhunski kuharji. S svojimi jedmi so se predstavili Hotel City Maribor, Thermana Laško, Hotel Livada Prestige, Terme Ptuj, Hotel Golte, JGZ Brdo, Miyabi – Japonska restavracija, Turistično društvo Lindau, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, Šunkarna Kodila, Domačija Firbas, Gostilna VID, Turistična kmetija »Pri Alenki«. Organizatorji Salona Traminec, Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona (Kultprotur), Steyer vina in Mediaspeed, tudi letos niso pozabili na dobrodelni prispevek lokalni skupnosti. Letos so se čeka za 500 evrov razveselili na OŠ Dr. Antona Trstenjaka Negova.

Zvesti obiskovalci že vedo, da k vinom in kulinariki seveda spada tudi glasba. Osrednji glasbeni gost je bil Andrej Šifrer, nastopili pa so še Vasko Atanasovski Trio in Jernej Dirnbek, ki je lani spisano himno Salona Traminec letos še uglasbil in premierno predstavil. Poezijo je prebiral Milan Vincetič. S svojim obiskom je zbrane razveselila še Apolonija, rdečelasa potomka čarovnice iz Gornje Radgone ter s svojim dotikom delila zdravje in ljubezen. Za spektakularni zaključek večera so poskrbele umetnice Neža Cigler, Maja Črešnik in Polona Moličnik, ki so pričarale ognjeno predstavo, ki je obiskovalcem jemala dih.

V duhu prihajajočega Evropskega prvenstva v košarki se je pred samim dogodkom odvijala še košarkarska tekma med ekipo EuroBasketa ter ekipo Salon Traminec, ki se jim je na igrišču pridružil tudi legendarni Ivo Daneu. Športna sreča je bila tokrat bolj naklonjena ekipi Eurobasketa, ki je gostitelje premagala s končnim rezultatom 2:1.

Glede na izjemen uspeh 4. Salona Traminec organizatorji obljubljajo, da bo jubilejni 5. Salon Traminec, ki se bo zgodil 25. avgusta 2014, zagotovo nekaj posebnega!

Več fotografij si lahko ogledate na: http://www.mediaspeed.net/skupine/prikazi/9384-4-salon-traminec-2013

 

 

Traminci

Traminci

Traminec se ponaša s svojo zlato rumeno barvo in izjemno aromatičnim okusom, vsebnost alkohola pa je nekoliko višja. Na salonu vas bo čakalo več kot 100 različnih vzorcev iz Slovenije in sveta.

Kulinarika

Kulinarika

Za spremljavo žlahtnosti tramincu, vas bodo na salonu pričakale izbrane slovenske kulinarične dobrote, ki jih bodo pripravili vrhunski slovenski kuharji. Čakala vas bo obilica nepozabnih okusov!

Glasba

Glasba

Na 9. Salonu Traminec je naša ušesa razvajal Vlado Kreslin.


Salon traminec 2023 - Vse pravice pridržane | Sponzorji | Kontakt | Domov