Do Salona Traminec 2019 je še: -1379 dni

Salon traminec 2014

Na gradu Negova pri Gornji Radgoni je Salon Traminec praznoval 5. rojstni dan

Na gradu Negova pri Gornji Radgoni je v ponedeljek, 25. avgusta 2014, okoli 800 častilcev vrhunske vinske kapljice, dobre kulinarike in odlične glasbe, uživalo na Salonu Traminec. Dogodek, ki v enem popoldnevu obiskovalcem ponudi edinstven preplet tramincev, kulinarike, glasbe ter doživetij na prekrasnem gradu Negova, je letos obeležil svoj 5. rojstni dan. Ob tej priložnosti so organizatorji dogodka, Mediaspeed, Kultprotur in Steyer vina, gostom pripravili pester program, ki ga je okronal koncert skupine Mi2.
Jubilejni Salon Traminec je ponudil 111 tramincev iz 7 držav – ob slovenskih je bilo mogoče pokušati še tramince iz Avstrije, Nemčije, Italije, Francije, Hrvaške in Srbije. Gostom, ki so se na idiličnem gradu Negova znova zbrali v velikem številu, je bila na voljo cela paleta tramincev: vse od suhih do sladkih vin, penin, bio in arhivskih vin. S svojim poslanstvom, z vzgojo in izobraževanjem vinskih ljubiteljev in poznavalcev, je letos nadaljevala tudi Mala šola vinskih okusov.

Prvovrstni vinski kapljici pritiče nič manj vrhunska kulinarika. Tramince so pospremile kulinarične dobrote kuharskih mojstrov iz cele Slovenije. Tokrat se je premierno predstavil tudi kuharski mojster Janez Bratovž s svojo ekipo. Gostje so uživali še v mojstrovinah izpod rok kuharjev iz Zdravilišča Radenci, Hotela Golte, JGZ Brdo, Japonske restavracije Miyabi, Turističnega društva Lindau, Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor in Domačije Firbas.
Z dobrim vinom že od nekdaj povezujemo umetnost in prestiž. S kozarcem vina v roki so se obiskovalci sprehodili med prestižnimi avtomobili in vrhunskimi večernimi kreacijami oblikovalke Josephine ter si ogledali razstavo velikih platen “007” umetnice Tamare Vogrin Tare.
Organizatorji Salona Traminec, Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona (Kultprotur), Mediaspeed in Steyer vina, so tudi letos 500 evrov namenili lokalni skupnosti, tokrat za obnovo kulturnega spomenika – cerkve v Negovi.
Večer je zaokrožil koncert skupine Mi2, ki je s svoji starimi in novimi uspešnicami – začeli so seveda s himno Salon Traminec – razgrela občinstvo, za pravo ognjeno predstavo pa so poskrbele umetnice Neža Cigler, Maja Črešnik in Polona Moličnik, ki so grad ovile v čarobno svetlobo ognja.
Prvič v zgodovini pa se je dogodek zaključil globoko pod grajskim dvoriščem, natančneje v grajski kleti, kjer je potekala še zabava po Salonu. Za glasbo je skrbel DJ Keki, brbončice pa so gostje razvajali s prvovrstnimi traminčevimi peninami iz Steyerjeve kleti.

Tako se je zaključil večer, o katerem se bo govorilo vsaj do 24.8.2015, ko bo grad Negova že šestič predstavil najboljše tramince.

Več fotografij si lahko ogledate na: http://www.mediaspeed.net/galerija/dogodki/10799-5-salon-traminec-2014

[Not a valid template]

 

 

Traminci

Traminci

Traminec se ponaša s svojo zlato rumeno barvo in izjemno aromatičnim okusom, vsebnost alkohola pa je nekoliko višja. Na salonu vas bo čakalo več kot 100 različnih vzorcev iz Slovenije in sveta.

Kulinarika

Kulinarika

Za spremljavo žlahtnosti tramincu, vas bodo na salonu pričakale izbrane slovenske kulinarične dobrote, ki jih bodo pripravili vrhunski slovenski kuharji. Čakala vas bo obilica nepozabnih okusov!

Glasba

Glasba

Na 9. Salonu Traminec je naša ušesa razvajal Vlado Kreslin.


Salon traminec 2023 - Vse pravice pridržane | Sponzorji | Kontakt | Domov