Do Salona Traminec 2019 je še: -1379 dni

Salon traminec 2015

Salon Traminec znova očaral z vini, kulinariko in glasbo

101 traminec iz 7 držav – 12 vrhunskih kulinaričnih ponudnikov – koncertni nastop Gala in Severe Gjurin s Temno godbo – donacija 500 € PGD Negova

Ponedeljek, 24. avgusta 2015, je bil tudi letos, kot že 6 let doslej, tradicionalno namenjen druženju častilcev traminca na Gradu Negova. Salon Traminec je zbranim gostom – kar 1100 se jih je zbralo – tudi letos ponudil bogato izbiro vzorcev tega vina iz kar sedmih držav. Vinsko ponudbo je zaokrožila prvovrstna kulinarična ponudba, vrhunec večera pa je bil koncertni nastop sestre in brata, Severe in Gala Gjurina, ki ju je spremljala Temna godba.

Salon Traminec vsako leto ponudi najboljše tramince, tako iz kleti slovenskih, kot tudi tujih vinarjev. Tokrat je bil na voljo 101 vzorec vina, izbranim slovenskim pa so se pridružili še traminci iz Italije, Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Češke in Francije.  Na voljo je bilo vse od suhih, polsuhih, polsladkih, sladkih vzrocev pa vse do nežne penine, bio vin ter arhivskih primerkov traminca. Da se traminec v steklenici dobro počuti tudi v družbi drugih vinskih sort, pa so pričali nič kaj sramežljivi cuveeji.

Z vzgojo in izobraževanjem vinskih ljubiteljev in poznavalcev je nadaljevala tudi Mala šola vinskih okusov, kjer je vinar Danilo Steyer udeležencem razkril nekaj novih vinskih skrivnosti, predvsem kako spoznati dobro vino in kako ga okušati. Znanje o izboru pravega kozarca za posamezne vrste vina pa je bilo le še pika na i za vse slušatelje tokratne šole.

Izbor tramincev so pospremile kulinarične dobrote kuharskih mojstrov iz vse Slovenije. Letos se je predstavila družina Jezeršek, pa domačija Firbas s svojo božansko gibanico, ki jo je kar pred gosti pripravila gospodinja Marjana, Zdravilišče Radenci, študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, Turistično društvo Lindau s svojim okusnim bogračem, za pravo mero mesnih okusov pa so poskrbeli pri Kodili. Pravo bučno olje je doma pri Kocbeku, pridih daljnega vzhoda pa so tudi letos pričarali v japonski restavraciji Miyabi. Predstavili so se še Gostilna Rajh iz Bakovec, Kamp Menina – Gostilna Kaca, Mond Hit Casino Šentilj ter Lovenjakov dvor.

Osrednja glasbena gosta sta tokrat bila sestra in brat, Severa in Gal Gjurin. Nastopila sta ob spremljavi Temne godbe in poslušalce s svojima izjemnima vokaloma popeljala v svoj svet. Že tradicionalno sta ob prelomu večera v noč z ognjenim plesom obiskovalce očarali plesalki z ognjem Neža in Polona. Apolonija, grajska priprošnjica za ljubezen in zdravje, je tudi letos izpolnjevala srčne želje. Na grajskem dvorišču pa so si lahko gostje ogledali prestižne avtomobile znamke štirih krogov ter razstavo velikih platen akademske slikarke Tjaše Čuš.

Organizatorji dogodka, Kultprotur, Mediaspeed in Vina Steyer, so tudi letos lokalni skupnosti namenili donacijo. Tokrat so ček v višini 500 € predali Prostovoljnemu gasilskemu društvu Negova. 7. Salon Traminec se bo zgodil 22. avgusta 2016.

Traminci

Traminci

Traminec se ponaša s svojo zlato rumeno barvo in izjemno aromatičnim okusom, vsebnost alkohola pa je nekoliko višja. Na salonu vas bo čakalo več kot 100 različnih vzorcev iz Slovenije in sveta.

Kulinarika

Kulinarika

Za spremljavo žlahtnosti tramincu, vas bodo na salonu pričakale izbrane slovenske kulinarične dobrote, ki jih bodo pripravili vrhunski slovenski kuharji. Čakala vas bo obilica nepozabnih okusov!

Glasba

Glasba

Na 9. Salonu Traminec je naša ušesa razvajal Vlado Kreslin.


Salon traminec 2023 - Vse pravice pridržane | Sponzorji | Kontakt | Domov