Do Salona Traminec 2019 je še: -1379 dni

Salon Traminec 2016

Sedmo leto zapored so se ljubitelji žlahtne vinske kapljice družili na gradu Negova pri Gornji Radgoni. Tam je v ponedeljek, 22. avgusta 2016, potekal 7. Salon Traminec. Na gradu se je zbralo 1200 gostov, ki so okušali 109 različnih tramincev iz 7 držav ter hrano 15 kulinaričnih mojstrov iz vse Slovenije. Za glasbeno poslastico je poskrbel stari znanec Salona Traminec, Vlado Kreslin, ki se mu je na odru pridružil še Samo Budna.

Organizatorji Salona Traminec, Kultprotur, Mediaspeed in Vina Steyer, si že 7 let prizadevajo za dvigovanje in negovanje vinske tradicije in kulture pitja. Salon Traminec je obiskovalcem tudi letos ponudil preplet vin, kulinarike, glasbe in umetnosti. Ljubitelji tramincev so lahko pokušali 109 vrst tramincev iz Slovenije, Italije, Nemčije, Srbije, Avstrije, Francije in Hrvaške. Izbirali so lahko vse od suhih do sladkih tramincev, penin, bio vin in arhivskih vin. Med arhivskimi vini sta bila tudi dva traminca iz leta 1983, ki je, po mnenju mnogih, najboljši vinski letnik v zgodovini.

Za to, da nihče ni ostal lačen, so poskrbeli mojstri kuhalnice iz cele Slovenije: od JB restavracije, ki velja za eno izmed 100 najboljših restavracij na svetu, do najboljše štajerske restavracije Mak; predstavili so se še študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor oz. njihova restavracija Sedem, Casino Mond, Hiša Pečovnik iz Zgornje Savinjske doline, Hotel Diana iz Murske Sobote, Hotel Golte, JGZ Brdo, Šunkarna Kodila, Gostilna Lovenjak iz Murske Sobote, Kamp Menina, Vila Prešeren z Bleda, Gostilna Zorko ter Gostilna pri Ovinku s Ptuja. Manjkali niso niti mojstri bograča iz svetovne prestolnice bograča – Lendave.

Ob srkanju vina ter okušanju prvovrstne hrane so se lahko gostje sprehodili med zidovi gradu Negova in prisluhnili zgodbam iz preteklosti ter se izobraževali na Mali šoli vinskih okusov z vinarjema Danilom Steyerjem in Boštjanom Protnerjem. Osrednji glasbeni gost je bil legendarni Prekmurec Vlado Kreslin, ki je goste na Salonu Traminec očaral že leta 2011, s svojimi uspešnicami pa je navdušil tudi tokrat. Na odru se mu je pridružil ljutomerski glasbenik Samo Budna, ki je bil pred samostojnim ustvarjanjem dolga leta član skupine Posodi mi jürja, medtem ko ga danes mnogi poznajo kot dolgoletnega sodelavca Vlada Kreslina. Za umetniški pridih je s svojo razstavo poskrbel kipar Robert Jurak, z ognjem pa sta zaplesali plesalki Neža in Maja.

Na dogodku so se predstavili tudi člani Vinske reprezentance Slovenije, sicer aktualni evropski nogometni prvaki  in napovedali Evropsko nogometno prvenstvo vinarjev, ki ga bo leta 2018 prvič gostila Slovenija.

Več fotografij si lahko ogledate na: http://mediaspeed.net/galerija/dogodki/13732-7-salon-traminec-2016
Video 7. Salon Traminec

Traminci

Traminci

Traminec se ponaša s svojo zlato rumeno barvo in izjemno aromatičnim okusom, vsebnost alkohola pa je nekoliko višja. Na salonu vas bo čakalo več kot 100 različnih vzorcev iz Slovenije in sveta.

Kulinarika

Kulinarika

Za spremljavo žlahtnosti tramincu, vas bodo na salonu pričakale izbrane slovenske kulinarične dobrote, ki jih bodo pripravili vrhunski slovenski kuharji. Čakala vas bo obilica nepozabnih okusov!

Glasba

Glasba

Na 9. Salonu Traminec je naša ušesa razvajal Vlado Kreslin.


Salon traminec 2023 - Vse pravice pridržane | Sponzorji | Kontakt | Domov