Do Salona Traminec 2019 je še: -1379 dni

Salon Traminec 2017

Salon Traminec je tudi osmič opravičil sloves največjega poslovno-družabnega dogodka v tem delu Slovenije. Zadnji ponedeljek v avgustu je 107 tramincev iz 7 držav, 14 kulinaričnih mojstrov iz cele Slovenije ob glasbi Neishe oživelo Zdraviliški park Radenci, kamor se je po sedmih letih preselil salon. Že osmič je traminec združil več kot tisoč ljubiteljev vina in kulinarike, med katerimi so bile vinske kraljice in tudi številne znane osebnosti. Na množičnost obiska ni imelo vpliva niti muhasto vreme. Malo pred pričetkom je zbrane presenetil dež, zaradi česar so organizatorji dogajanje preselili v zavetje čudovitega Hotela Radin.

Zadovoljni organizatorji, Klub dišeči traminec – Hram vinske kulture, Vina Steyer in agencija Mediaspeed, so za obiskovalce pripravili pester program. Ob koncertu Neishe, ki se ji je na odru pridružil Jernej Dirnbek iz skupine Mi2, so si obiskovalci ogledali razstavo slik Tatjane Mijatović, prisluhnili poezijam vitezinj in vitezov pesniškega turnirja, si ogledali ognjeni spektakel in svoje vinsko znanje poglabljali v Mali šoli vinskih okusov, ki jo je ob vinarju Danilu Steyerju vodil enolog Pomella Horst iz pokrajine Tramin.

Zadnji avgustovski ponedeljek je bil tudi letos, že osmič po vrsti, rezerviran za Salon Traminec. Salon Traminec je poslovno-družabni dogodek, prepleten z več kot 100 različnimi traminci, vrhunsko slovensko kulinariko in kulturnimi užitki. Letos so obiskovalci lahko poskusili 107 različnih vrst tramincev, ki so jih spremljale kulinarične specialitete 14 vrhunskih slovenskih kuharjev iz najboljših gostiln, hotelov in restavracij. Tako so mojstrovine svojih kuhalnic predstavili kuharji iz Term Ptuj, Term 3000, Zdravilišča Radenci, Restavracije Sedem, Gostilne Zorko, Restavracije Vnukec, Hotela Aleksander, Turistične zveze Lendava vabi, Jezeršek gostinstva, Gostilne Lovenjak, Miyabi – Japonske restavracije, Oljarne Kocbek, Šunkarne Kodila in Gostilne Rajh.

Program je tradicionalno povezovala umetnost. Za glasbene užitke ob pokušnji odličnih tramincev je poskrbela nepozabna glasbenica Neisha, ki je ob svojem odličnem repertoarju odpela še izbrane svetovne uspešnice in poskrbela za vrhunsko vzdušje na odru in pod njim. Novost letošnjega Salona Traminec so bili nastopi vitezinj in vitezov Pesniških turnirjev v organizaciji založbe Pivec iz Maribora. Umetnost salona sta zaokrožila razstava umetniških del likovne umetnice in slikarke Tatjane Mijatović ter ognjeni spektakel, ki ga je pričarala ekipa ZUM Kreative.

Tudi letošnji salon ni izpustil svoje izobraževalne namere in poslanstva o kulturi pitja vina, s katerim vzgaja in izobražuje vinske ljubitelje in poznavalce. Priznani vinar in sommelier ter Evropski vitez vina, Danilo Steyer, je vodil delavnico na temo »Traminec za vse priložnosti«, na kateri se mu je pridružil enolog Pomella Horst.

Salon Traminec 2017 je poskrbel tudi za noviteto, saj se je preselil na novo lokacijo, v Zdraviliški park Radenci, v zibelko pomurskega in slovenskega zdraviliškega turizma, ki je prvič na prostem gostil tovrsten vinsko-družabni dogodek. Množičnega obiska in pozitivnega vzdušja ni pokvarilo niti vreme. Zaradi dežja, ki je zbrane presenetil malo pred pričetkom, se je dogajanje preselilo v zavetje čudovitega Hotela Radin, kjer so obiskovalci prav tako uživali ob pokušnji odličnih tramincev in vrhunske kulinarike, ki ju je spremljal kulturni in umetniški program.

Razsežnost dogodka nam napovedujejo tudi številne znane osebnosti, ki se ga udeležijo. Vsakoletno pride na Salona Traminec tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, Dejan Židan, na dogodku pa je nekaj besed namenil zbranim gostom. Traminci so na pokušnjo privabili tudi hrvaškega pevca, Davorja Radolfija, Filipa Flisarja, našega smučarja prostega sloga v disciplini smučarski kros, z njegovo srčno izbranko, Moniko Vuk. Vinskega dogodka niso zamudile niti vinske kraljice, kjer je vinski kraljici Slovenije, Maji Žibert, delala družbo tudi mariborska vinska kraljica, Kaja Šerbinek, in številne druge. Program je povezoval Aleš Pregl, s Neisho pa je himno salona zapel Jernej Dirnbek, član skupine MI2.

Organizatorji se že veselijo 9. Salona Traminec in obiskovalcem sporočajo, da si naj rezervirajo zadnji avgustovski ponedeljek naslednjega leta, 27. avgust 2018, kjer jih bodo čakali traminci, kulinarika in pester kulturni program.

Več fotografij si lahko ogledate na: http://mediaspeed.net/galerija/dogodki/15001-8-salon-traminec

 

 

Traminci

Traminci

Traminec se ponaša s svojo zlato rumeno barvo in izjemno aromatičnim okusom, vsebnost alkohola pa je nekoliko višja. Na salonu vas bo čakalo več kot 100 različnih vzorcev iz Slovenije in sveta.

Kulinarika

Kulinarika

Za spremljavo žlahtnosti tramincu, vas bodo na salonu pričakale izbrane slovenske kulinarične dobrote, ki jih bodo pripravili vrhunski slovenski kuharji. Čakala vas bo obilica nepozabnih okusov!

Glasba

Glasba

Na 9. Salonu Traminec je naša ušesa razvajal Vlado Kreslin.


Salon traminec 2023 - Vse pravice pridržane | Sponzorji | Kontakt | Domov